Kenali Freddie Aziz Jasbindar, Aktivis dan Politik Perak

Selamat datang di laman web peribadi Freddie Aziz Jasbindar! Kenali Freddie Aziz Jasbindar, saya adalah seorang aktivis pencinta sejarah tempatan negeri Perak dan ahli politik dalam parti UMNO. Saya memiliki minat mendalam dalam menggali dan memperjuangkan sejarah tempatan negeri Perak, serta mempromosikan kebudayaan dan warisan kita yang kaya dengan pelbagai sumber sejarah.

kenali Freddie Aziz Jasbindar

Kenali Freddie Aziz Jasbindar yang dilahirkan di Hospital Besar Ipoh dan kini menetap di Seri Iskandar, Perak. Asal kampung saya adalah di Titi Gantung, Bota Kiri dan sejak zaman kecil, saya sering pulang dan berada di Pasir Gajah, Parit. Saya membesar dan belajar di merata lokasi kerana terpaksa berpindah randah mengikut ayah saya bekerja. Saya pernah tinggal di Indonesia selama 2 tahun, di Bedong, Kedah selama 7 tahun, di Jeram, Selangor selama 2 tahun, dan di Port Dickson selama 8 tahun.

Minat Kepada Sejarah Tempatan Negeri Perak

Dah cukup kenali Freddie Aziz Jasbindar? Sejarah negeri Perak adalah khazanah yang cukup berharga dan saya ingin berada dalam memainkan peranan serta dalam memastikan cerita dan pengetahuan sejarah ini terus hidup dan bermanfaat bagi generasi masa kini dan masa depan. Melalui laman web orangperak.com yang telah saya bangunkan, saya berharap dapat berkongsi dengan anda semua tentang sejarah Perak, mulai dari perkembangan awal hingga zaman moden.

Sebagai seorang aktivis sejarah, saya terlibat dalam Persatuan Pencinta Sejarah Masyarakat Negeri Perak (SEMARAK), sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bertujuan untuk mempromosikan dan memelihara kepentingan sejarah negeri Perak. Kami mengadakan pelbagai aktiviti seperti bengkel, ceramah, dan lawatan sejarah untuk melibatkan masyarakat dan meningkatkan kesedaran tentang kekayaan sejarah kita.

Penglibatan Dalam Politik Perak

Belum cukup kenali Freddie Bin Aziz Jasbindar? Saya yang mula aktif bersama-sama dengan UMNO sejak zaman kejatuhan Kerajaan Barisan Nasional pada tahun 2018. Saya bermula sebagai ahli biasa di cawangan Pasir Gajah dalam Parlimen Parit, Perak.

Perjalanan saya dalam politik bermula sebagai Barisan Nasional Youth Volunteer Negeri Perak (BNYV Perak) pada tahun 2018 sebagai ahli biasa, dan seterusnya dilantik sebagai Ahli Jawatankuasa Barisan Nasional Youth Volunteer Negeri Perak pada tahun 2020. Pada tahun yang sama, saya dipertanggung-jawabkan untuk memainkan peranan sebagai Ketua Unit Media Siber untuk Komunikasi Barisan Nasional Negeri Perak (BNComm Perak).

Pada tahun 2021, saya telah dipilih dan dilantik oleh Ketua Pemuda Bahagian Parit sebagai Setiausaha Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Parit untuk mengisi kekosongan jawatan yang ditinggalkan oleh setiausaha sebelumnya sehingga habis penggal tahun 2023.

Pada tahun 2022, Freddie Aziz Jasbindar telah dilantik sebagai Ahli Jawatankuasa Barisan Nasional Youth Volunteer Malaysia (BNYV Malaysia) dan saya masih meneruskan perkhidmatan sehingga ke hari ini.

Setelah tamat berkhidmat sebagai Setiausaha Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Parit pada penggal 2018 hingga 2023, saya sekali lagi telah dipilih dan dilantik oleh Ketua Pemuda Bahagian Parit yang baru untuk menyambung perkhidmatan sebagai Setiausaha Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Parit bagi penggal 2023 hingga 2026.

Kepakaran Dalam Pembangunan Laman Web

Selain minat dalam sejarah, saya juga memiliki kepakaran dalam pembangunan laman web. Saya telah melibatkan diri dalam projek-projek pembangunan laman web menggunakan bahasa pengaturcaraan PHP dan SQL. Kepakaran saya dalam bidang ini membolehkan saya memberikan pengalaman pengguna yang baik dan interaktif bagi pengunjung laman web ini.

Saya berharap laman web ini menjadi platform yang berguna dan menginspirasi bagi anda. Di sini, anda akan menemui maklumat tentang perkongsian peribadi saya dan pengetahuan tentang pembangunan laman web. Saya ingin menjadikan laman web ini sebagai sumber rujukan dan titik pertemuan untuk berkongsi cerita, pandangan, dan pengetahuan kita.

Kenali Freddie Aziz Jasbindar dan Hubungi?

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, cadangan, atau ingin berinteraksi dengan saya, sila jangan ragu untuk menghubungi saya melalui Facebook. Dah cukup kenali Freddie Aziz Jasbindar bukan? Anda juga boleh melalui e-mel di hi@fred.my. Saya sangat berminat untuk berhubung dengan anda dan berkongsi pengetahuan serta pengalaman.

Terima kasih kerana melawat laman web peribadi saya. Saya berharap halaman kenali Freddie Aziz Jasbindar ini sedikit sebanyak dapat menjadi pembuka perkenalan kita dan berharap agar laman web ini memberi anda maklumat yang berguna dan menginspirasi. Marilah kita menjaga dan mempromosikan sejarah Perak bersama-sama!